Επιτροπή Ανταγωνισμού: Γνωμοδότηση – κόλαφος για την κυβέρνηση

Στη γνωμοδότηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να προχωρήσει στην παύση της διοίκησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, εστιάζει το κύριο θέμα της Εφημερίδας των Συντακτών. Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η γνωμοδότηση του ΔΣΑ “κάνει λόγο για αθέμιτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στην ανεξαρτησία της Αρχής”.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά την άποψη του ΔΣΑ ως προς την πρόωρη παύση της διοίκησης της Αρχής, επισημαίνεται πως “η θέσπιση ασυμβίβαστων που δεν υπήρχαν κατά τον χρόνο διορισμού των μελών, αλλά εισήχθησαν κατά τη διάρκεια και πριν τη λήξη της θητείας τους παραβιάζει το ενωσιακό δίκαιο και δημιουργεί Αρχές φιλικές προς την πολιτική εξουσία”.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας, που υπογράφει ο Κ. Ζαφειρόπουλος, εστιάζει και σε άλλα σημεία της αναφοράς του ΔΣΑ, όπως στο ότι η συγκεκριμένη έκθεση του Συλλόγου καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί ενίσχυσης της αμεροληψίας της Αρχής, τονίζοντας η συγκεκριμένη μεθόδευση θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες για όλες τις Ανεξάρτητες Αρχές: “Δημιουργούνται συνθήκες εξάρτησης για όλες τις Ανεξάρτητες Αρχές”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζει τις πρακτικές της κυβέρνησης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού:

Dim. Papadimoulis@papadimoulis

Η Κυβέρνηση @kmitsotakis ξήλωσε την Επιτροπή Ανταγωνισμού, παραβιάζοντας ωμά κ την κοινοτική νομοθεσία κ την ευρωπαϊκή νομολογία. Αλλά διόρισε Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την υποψήφια Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ Λαζαράκου. Προκλητικά 2 μέτρα κ σταθμά, για να ελέγξουν τα πάντα!1057:57 π.μ. – 3 Σεπ 2019 · Etterbeek, BelgiëΠληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter54 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Dim. Papadimoulis@papadimoulis

Κόλαφος κατά @kmitsotakis, η γνωμοδότηση του ΔΣΑ για την Επιτροπή Ανταγωνισμού. «Αθέμιτη παρέμβαση στην ανεξαρτησία της αρχής. Αντιβαίνει στο γράμμα κ το πνεύμα του ενωσιακού δικαίου. Οι αλά Όρμπαν πρακτικές της ΝΔ, εκθέτουν την χώρα. Και η χρονοκαθυστέρηση, εκθέτει την Κομισιόν! https://twitter.com/efsyntakton/status/1168759111800041472 …EFSYN@EFSYNTAKTONΗ «Εφ.Συν.» παρουσιάζει την πολυσέλιδη γνωμοδότηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την παύση των τεσσάρων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμούhttps://www.efsyn.gr/ellada/dikaiosyni/209286_nomika-diatritos-o-diembolismos-tis-epitropis-antagonismoy …749:00 π.μ. – 3 Σεπ 2019 · Etterbeek, BelgiëΠληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter42 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί